Anderen over mij

Creativiteit, enthousiasme en vasthoudendheid

“Sinds de start van tijdschrift Boerenvee in 2008 verzorgt Tjitske de eindredactie. Ze beoordeelt de artikelen door de bril van de lezer, en is kritisch op journalistieke gemakzucht. Door haar aanpak lukt het om de inhoud van Boerenvee op een hoger plan te brengen. Tjitske denkt vaak mee over vernieuwingen bij Boerenvee, en werkt ook mee aan de uitvoering ervan. Creativiteit, enthousiasme en vasthoudendheid zijn daarbij begrippen die haar typeren.”
Berrie Klein Swormink, hoofdredacteur en mede uitgever Boerenvee

Vermogen om met deadlines te werken

“Wij leerden Tjitske kennen als journalist: scherp, kritisch en onafhankelijk maar ook met kennis van zaken en passie voor onderwerpen rond platteland, landbouw, duurzaamheid en maatschappelijke vernieuwing. Als communicatie coördinator heeft ze doelgroep specificiek en met een enorme verscheidenheid aan inhoud, media en stakeholders kennis verspreid. De combinatie van het journalistieke met de communicatievaardigheden en haar positive karakter maakten haar tot een super toevoeging aan ons team. Dat, en haar vermogen om in een dynamische omgeving met snel veranderende deadlines te werken.”
Maarten Fischer, programmaleider Taskforce Multifunctionele Landbouw onder ministerie van Economische Zaken

Tjitske staat inhoudelijk ‘haar mannetje’

“Ik heb een aantal keren samengewerkt met Tjitske, zowel bij de Taskforce Multifunctionele Landbouw als bij Wageningen UR. Het betreft artikelen voor vakbladen maar ook grotere producties als brochures en het boek ‘Multifunctionele landbouw in Nederland’. Ik heb daarbij Tjitske leren kennen als zeer betrokken bij de uitvoering. Een hoge kwaliteit staat bij haar voorop. Daarnaast staat zij ook inhoudelijk ‘haar mannetje’. Ze is goed ingevoerd in de (multifunctionele) landbouw en weet de juiste toon aan te slaan bij de lezers. Kortom ik heb met plezier (en resultaat!) met Tjitske samengewerkt en hoop dat ook in de toekomst te mogen doen.”
Marcel Vijn, onderzoeker multifunctionele landbouw & stadslandbouw bij Wageningen UR

Serieus en professioneel

“Als redactiechef bij Boerderij werk ik regelmatig samen met Tjitske op freelance-basis. Ik ken haar als een zeer gedreven journaliste die serieus en professioneel te werk gaat. Voor ons maakt ze vooral verhalen over onderwerpen als: verbrede landbouw, platteland en nieuwe energie.”
Johan Oppewal, redactiechef Boerderij