Over mij

Tjitske YpmaTjitske Ypma is een ideeën machine met een neus voor nieuws en trends. Ze benoemt de kern, is flexibel en heeft een groot, warm netwerk. Ze werkt graag samen met collega’s: webbouwers, vormgevers, tekstschrijvers, fotografen en uitgevers. Aan haar kun je dus ook een hele klus uitbesteden.

Voorbeelden van samenwerkingen en wat daaruit voort kan komen zijn Boerenvee.nl (samen met Berrie Klein Swormink), Zuuth.nl (samen met IJsselkade 18 collega’s en ‘Greenwoodman’ Job Suijker), Coopkracht.net (creatieve coöperatie waar Tjitske lid van is) en Atelier3D.nl (waar Tjitske namens Transition Town Zutphen lid van is).

Achtergrond

Na haar studie geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft ze bij verschillende dagbladen en persdiensten gewerkt, zoals het ANP, Dagblad van het Noorden en Agrarisch Dagblad. Daarna is ze gaan freelancen om zich te specialiseren in schrijven over duurzame energie. Ook is ze goed thuis in de multifunctionele landbouw, dankzij haar werk als communicatie adviseur voor de Taskforce Multifunctionele Landbouw en journalist verbreding voor Boerderij.