Boerenvee in de kunst

Samen met de Farm en Country Fair in Aalten organiseren hoofdredacteur Berrie Klein Swormink van Boerenvee en ik dit jaar een kunstexpositie over boerderijdieren. Het is de eerste landelijke Boerenvee in de kunst tentoonstelling. Tientallen kunstenaars uit het hele land laten hun schilderijen zien op de fair van 20 t/m 22 juni. Op de fair komen ieder jaar zo’n 30 duizend bezoekers af.
Alle kunstenaars hebben de afgelopen jaren in het tijdschrift Boerenvee gestaan, vanwege hun bijzonder talent. Het is voor het eerst dat deze speciale en oer-Hollandse kunstvorm op één landelijke expositie bij elkaar te bezichtigen is.
Talent
Zo komt Marcel Noordman, bekend van zijn grote kleurige koeiendoeken en Paula Hondsmerk met mystieke paardenschilderijen. Margo Vonk voegt daar nog vrolijke schapen aan toe en Nelleke van Walbeek varkens en geiten. Zo geeft de expositie met nog tientallen andere kunstenaars een overzicht van bijzonder Nederlands talent.
Zowel de kunstenaars als de redactie van Boerenvee als de organisatie van de fair is blij dat samenwerking de tentoonstelling mogelijk maakt. Marcel Noordman maakt grote koeienschilderijen “Elke koe is uniek en heeft zijn eigen karakter en tekening. Juist die karaktereigenschappen wil ik vastleggen in mijn schilderijen. Het is natuurlijk fantastisch om met je werk bij te dragen aan een landelijke tentoonstelling van boerderijdieren in de kunst. De Farm en Country Fair is hiervoor een prachtig evenement en het feit dat een groot aantal landelijke kunstenaars hieraan deelneemt maakt deze expositie bijzonder en een echte aanrader om te bezoeken.”
“Veel van onze 30.000 bezoekers zullen zeker geïnteresseerd zijn in een mooi werk voor op de schouw”, voegt Joke Ruesink van de Farm en Country Fair toe. Kunstenaars mogen gratis exposeren en zijn meestal alle drie dagen aanwezig om uitleg te geven over hun werk.

Foto: Marcel Noordman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *